Zwangerschapscursus

Door een zwangerschapscursus te volgen krijg je vaak een beter beeld van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Dit kan ervoor zorgen dat je later met een positief gevoel terug denkt aan deze bijzondere periode. Er zijn veel verschillende cursussen te vinden, waarom zou je daarom juist voor een actieve voorbereiding kiezen?

Waarom ZwangerFit?

Een zwangerschap heeft meer impact in het leven van een gezonde vrouw dan welke andere fysiologische belasting dan ook. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de zwangerschap, de bevalling en het herstel daarna, beter verloopt bij een goed getraind lichaam van de vrouw.
In opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg (NVFB), is er daarom een eigentijdse cursus ontwikkeld: ZwangerFit. Deze cursus mag niet zomaar worden gegeven, het is een beschermde titel en cursusleiders moeten een speciale opleiding volgen. Na het afronden hiervan mogen ze zich ZwangerFit docent noemen en staan ze garant voor een optimale training en begeleiding van de zwangere. Bij de Sportpleats worden de lessen verzorgd door geregistreerd ZwangerFit docente Halberta Tuinenga.

Wat doe je bij ZwangerFit?

Bij ZwangerFit ben je actief bezig en doe je diverse oefeningen. Er wordt gestart met een warming-up en door cardio-apparatuur te gebruiken wordt er gewerkt aan de conditie. Ook wordt er gericht getraind op versterking en coördinatie van de diverse spieren. Speciale is er voor coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. Alle oefeningen werken preventief bij lage rug en bekkenpijn en klachten aan de bekkenbodem. De opzet van de training en verschillende oefeningen wordt altijd afgestemd op het individuele niveau van een deelneemster. Naast de fysieke arbeid krijg je tijdens de cursus veel uitleg over het proces rondom bevallen en krijg je ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken.

ZwangerFit bij de Sportpleats

Bij de Sportpleats kun je de cursus ZwangerFit volgen. De volgende cursus start op donderdag 11 januari om 20:00 uur en bestaat uit 8 momenten. Meer info vind je op deze pagina.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.