Over mij                                                                                                                    

Wil je het hele proces rondom zwangerschap, bevallen en de periode erna lichter maken voor jezelf? 026
Dan is de kans groot dat ik jou kan helpen.

Wie ben ik?

Mijn naam is Halberta Tuinenga, 40 jaar, woonachtig in Hurdegaryp.
Getrouwd en mem van drie jongens: Jacob , Friso  en Levi.
De afgelopen vijftien jaar heb ik veel ervaring opgedaan als zwangerschapsbegeleidster bij thuiszorg- en kraamzorgorganisaties.

Met De Earrebarre is mijn wens om voor mezelf te beginnen in vervulling gegaan. Nu kan ik alles wat ik te bieden heb in één keer leveren door middel van maatwerk.

Earrebarre staat voor ooievaar en heeft dus een link met geboorte en baby’s. Ik richt me op alles wat er met zwangerschap, geboorte en baby’s te maken heeft. Earrebarre is Fries, net als ik. Dat wil ik met deze naam ook uitstralen.

Hoe kan ik je helpen?

Ik geef zwangerschapscursussen op maat. In groepen of alleen bij je thuis. Ook voor een zwangerschapsmassage kun je bij mij terecht. Door mijn achtergrond als oefentherapeut kan ik ook helpen als je bijvoorbeeld bekken- of rugklachten hebt. En heb je al nagedacht over de mogelijkheid om in bad te bevallen? Ik verhuur bevalbaden en kan je er alles over vertellen. Heb je een huilbaby of is je baby onrustig? Dan kan ik je een draagdoek aanraden en laten zien hoe je ermee om moet gaan. Ook kan ik je leren hoe je je baby op een ontspannen en veilige manier kunt masseren. Kortom, ik ben breed inzetbaar en stem alles af op jouw wensen en behoeften.

Grootste drijfveer

Ik heb het altijd al bijzonder gevonden om deel uit te maken van het hele proces rondom zwangerschap en bevalling. Tijdens mijn opleiding als oefentherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam kreeg ik gastlessen van Carita Salomé, bekend van het boek ‘Duik in je weeën’. Door haar ben ik enthousiast geworden. Ik dacht: dit is het, dit wil ik ook doen.

Positief de bevalling in

Het belangrijkste vind ik dat vrouwen positief de bevalling in gaan. Ik geef zwangerschapscursussen privé of in groepen. Ik merk dat steeds meer vrouwen het fijn vinden dat ik bij hen thuis kom voor bijvoorbeeld een zwangerschapscursus of babymassage. Daarvoor ben ik bereid de hele provincie door te rijden.

De zwangerschapscursussen die ik geef zijn niet meer te vergelijken met de ouderwetse pufcursussen. Het is zelfs mogelijk om in Leeuwarden een cursus in twee zaterdagen te volgen. Met lunch erbij zodat de aanstaande moeders een uur de tijd hebben om elkaar te leren kennen. Het is bijzonder om te zien wat voor hechte vriendschappen daaruit ontstaan.

 

Ik hoop je bij de Earrebarre te mogen ontmoeten!

Liefs Halberta Tuinenga