Magnesium zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap is er een hogere magnesiumbehoefte. Veel zwangere vrouwen hebben dan ook baat bij suppletie van extra magnesium, tijdens, maar ook na de zwangerschap.

Een magnesium zwangerschapsmassage is dan een heerlijke toevoeging

We beginnen de massage met het gebruik van magnesiumolie onder de voetzolen, handen/ polsen en rug. Daarna starten we de ontspanningsmassage van het gehele lichaam met massageolie. Na afloop van de massage (45 minuten) staat er een voetenbad met Zechsal magnesiumvlokken voor je klaar en een lekker kopje thee. Magnesium wordt goed door de huid opgenomen en geeft een ontspannen, weldadig gevoel.

Waarom extra magnesium?

Bij een (te) laag magnesiumgehalte hebben zwangere vrouwen grote kans op typische zwangerschapskwalen. Dit is geen wonder want hun magnesiumbehoefte ligt wel 20 tot 40% hoger!

Zo speelt magnesium speelt een rol in (het proces van) weefselgroei en -ontwikkeling en helpt het bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding van het lichaam. Magnesium activeert je natuurlijke energie in het lichaam en is goed voor de gemoedstoestand.

Waarom Zechsal magnesium?

Zechsal gebruikt voor al haar producten de meest pure en best opneembare vormen van magnesium. Aan de basis staat het magnesium uit de unieke Zechstein bron. Dit zuivere, natuurlijke magnesium kan door de huid worden opgenomen. Via de huid kun je je magnesiumbalans snel en effectief aanvullen. De producten zijn natuurlijk, zuiver en uitermate krachtig.

Daarnaast biedt Zechsal magnesium om in te nemen. Puur en zonder vulmiddelen. Voor extra gemak, als aanvulling op de methode via de huid.

Gebruik en dosering

Het gebruik en dosering is persoonlijk, van magnesium kun je niet gauw te veel krijgen. De aanbevolen hoeveelheden zijn gebaseerd op gemiddelden en de aanbevolen hoeveelheden (ADH). Luister goed naar je eigen lichaam en pas daar de dosering op aan. Minder dan hieronder aangegeven is prima. Af en toe wat meer ook, de ene dag is de andere niet.

Eerste drie maanden
Neem 2x per week een voetenbad (met 125 gram magnesiumkristallen). De overige dagen gebruik je puur magnesium om in te nemen. Zechsal adviseert vloeibaar magnesium – Magnesium Drops (ca. 20 druppels, d.w.z 100 mg is vaak al voldoende) – vanwege de makkelijke dosering en geleidelijke inname, verspreid over de dag.

Maand vier t/m zes
Neem 3x per week een voetenbad. De overige dagen gebruik je de Magnesium Drops, ca.20 tot 30 Drops. Smeer daarnaast magnesium bodycream naar behoefte op je buik. Dit is een weldaad voor de huid die steeds strakker komt te staan.

Tot de bevalling…
Neem 3x per week een voetenbad. De overige dagen gebruik de Magnesium Drops, ca. 20 tot 30 Drops. Als extra kun je nog 10 sprays magnesiumolie gebruiken (bv onder je voeten voor het slapen gaan). Gebruik magnesium bodycream naar behoefte.

Je kunt in plaats van de magnesiumolie of Drops ook magnesium bisglycinaat in poedervorm gebruiken. Neem daarvan 2 tot 3 gram. Een ander alternatief is om in de avond 1 gram magnesium bisglycinaat te nemen en in de ochtend 5 a 10 sprays magnesiumolie, verdeeld over beide voeten.

Als je nog steeds klachten hebt als kramp of harde buiken neem dan af en toe een ligbad met magnesiumkristallen (500 gram tot 1 kg per keer). Dit ontspant enorm en is heerlijk!

Waar

De Horst 2a,
9254 AV Hurdegaryp
Tegenover
Fysiotherapie Staal

Kosten

Voor 45 minuten massage
+ 15 minuten voetenbad
€ 60,-

Massages worden gegeven op
dinsdag en donderdag
tussen 9.00 en 14.00
Alleen op afspraak.

De Earrebarre heeft ook cadeaubonnen voor zwangerschapsmassages. Je kunt een mail sturen naar info@deearrebarre.nl of stuur een whatsapp berichtje naar 06-44554789.

Wil jij zechsal magnesium proberen?

Met de code:
deearrebarre10
ontvang je 10% korting op alle producten bij Zechsal

www.zechsal.nl